Треньорът на Левски Славиша Стоянович призна, четимът не е узрял за

...
Треньорът на Левски Славиша Стоянович призна, четимът не е узрял за
Коментари Харесай

Левски има обща съдба с Рапид Виена и МТК

 Вдигнали двойно заплатата на Обертан в Левски
Треньорът на Левски Славиша Стоянович призна, четимът не е узрял за купата. Това изявление пристигна съвсем месец, откакто " сините " към момента бяха на гребена на вълната и след успехите цареше еуфория, че нещата този път ще се случат. Издънките с Черно море, Ботев Bpаца и Септември смъкнаха треньори, играчи и почитатели на земята.

Тимът от " Герена " изостана на 7 точки от Лудогорец, а те може да станат и повече, в случай че се стигне до нов отрицателен резултат в идното посещение на Берое. Така най-реална ще остане само борбата с ЦСКА за второто място. В това състезание " сините " най-малко би трябвало да си спестят присъединяване на баража за Лига Европа, за който напоследък станаха клиенти.

Иначе статистиката ще бъде безмилостна - 10 години без трофей! Нещо, което е убийствено за един гранд. В тази обстановка не е даже и Рейнджърс, който се трансформира в поучителен образец, откакто стигна до банкрут. " Хуните " от Глазгоу станаха първенци през 2011 година, а тогава ликуваха и с Купата на лигата. Затова Левски е по-зле от тях. Дали има по-зле от " сините "?

Справка на " Меридиан мач " сподели, че има. Столичани към момента дишат прахта на други два от обичайните грандове в своите страни. Тук ще отворим и скоба, че става дума за клубове, които въпреки всичко имат и триумфи през 21 век. Затова от сметките отпадат клубове като Хамбургер, Нюрнберг, Астън Вила, Евертън, Сент Етиен, Динамо Москва, Дженоа, Про Верчели и други. Техните положителни времена за замръзнали в предишното. В това число влизат още Рух и Гурник, които към момента разделят върха на Полша по трофеи. Двата клуба за станали за последно първенци на страната си надлежно през 1989 година и 1988 година Но не са стигали и до Купа през 21 век. Тимът от Хожув ликува в шампионата през 1996 година, а този от Забже в още по-далечната 1972 година.

До ориста на Левски се приближават два клуба, които са емблеми за своите страни. Става въпрос за Рапид Виена и МТК Будапеща. Австрийският рекордьор по трофеи не е стигал до първото място от 2008 година насам. Купата пък му се изплъзва от 1995 година. " Зелено-белите " стигнаха до два финала по-късно, само че ги изгубиха. Подобна е и обстановката в МТК. Тимът, който е втори в страната си по трофеи, за последно се радваше на златните медали дружно с комшиите от Рапид, а на Купата през 2000 година. " Синьо-белите " имат и изгубен край през 2012 година, а през 2017 година се завърнаха в елита, откакто си разрешиха и да изпаднат. Интересен факт е, че Левски има в редиците си кадър на МТК - Хали Тиам.

В този миг нито Рапид, нито унгарците са в играта за купата. Виенчани заемат нежеланото осмо място в шампионата, до момента в който маджарите са на четвъртото. Титлата обаче наподобява като „ Мисия невъзможна " и за двата тима.

Два гранда от Острова пък се измъкват през иглени уши, с цел да не попаднат в този кюп. Това са Ливърпул и Арсенал. " Червените " от " Анфийлд " се избавят с Купата на Лигата през 2012 година, а другояче на са виждали купа, откогато шампионата в Англия стана Висша лига. " Топчиите " пък откриха своята ниша в шампионата за Купата. Иначе за последно се радваха като първенци през 2004 година. Трябва да отчетем и още едно нещо – почитателите на Рапид, както и тези на Левски към момента не стопират да имат вяра. Затова и на " Ернст Хапел ", макар крушенията, стигат до над 50 000 фенове за мачовете в Европа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР